Nytt år, nya tag

0kommentarer

Jag vet att fraser som liknar min rubrik blir ganska tjatigt så här års, men i mitt fall så är det viktiga ledord dessa som får mig att sikta framåt och motiverar mig att nå mina mål. Jag har varje år gjort en ganska utförlig årsresumé vid nyår, men den här gången så dök det upp annat i livet just då. 
 
2014 var verkligen det bästa året hittills. Jag började med att flytta hemifrån för att plugga till djurvårdare i Dingle där jag stannade i några månader. Jag lärde känns väldigt fina människor där och jag hoppas att jag kommer kunna hålla kontakten med vissa av dem trots det faktum att många av oss bor väldigt långt ifrån varandra. 
Det var skönt att komma ifrån Norrköping ett tag och jag har lärt mig väldigt mycket på den korta tid som utbildningen varade. 

Senare på våren så åkte jag hem igen för att praktisera och ha sommarlov. Det blev inte mycket lov för mig eftersom jag fick mitt drömjobb som rovfågeltränare/skötare på Kolmårdens Djurpark. Jag tror fortfarande att jag har svårt att förstå hur lyckligt lottad jag är att ha fått den här möjligheten. Jag hade en jätterolig sommar och lärde känna en massa fina människor (och djur såklart) från djurparken. 

På hösten så var det mer praktik, men på andra arbetsplatser, så jag fick säga hejdå till djurparken för säsongen. Jag lärde känna en väldigt fin person som fick mig att känna mig helt underbar. Svårt att sätta ord på en sån extrem känsla av välmående. Jag åkte tillbaka till Dingle för att avsluta mina studier. Det blev ett par intensiva veckor, men det var så otroligt kul att träffa alla klasskamrater igen. 
Jag kan tyvärr inte säga att slutet på året blev särskilt bra. Den sista veckan var en av de värsta jag har haft på väldigt länge och just nu känner jag mig helt tom. 

Men jag lever, jag andas och mitt hjärta slår fortfarande. Att glömma och lägga det som gör ont bakom mig är vad jag försöker göra just nu. Vissa dagar är det lättare, andra dagar är det svårare. Dagarna är oändligt långa, men de tar förr eller senare slut. Jag ser en fläck av ljus längre fram, och just nu har jag siktet riktat mot den. Jag kommer att snubbla flertal gånger på vägen dit, men oavsett hur lång vägen är så kommer jag dit tillslut. 

Så, vad väntar 2015? 
Just nu så går jag hemma och är arbetslös, vilket inte är så bra för mig om jag vill må bättre. Så jag söker jobb för fullt och hoppas på att jag får napp så snart som möjligt. Om jag får det, så tänkte jag flytta till en lägenhet så snart jag kan, så länge lönen räcker till. 
Jag är ganska säker på att jag kommer tillbaka till Kolmården i sommar så då vet jag iaf att jag kan flytta. 
Mot hösten så vill jag resa. Något jag har velat göra så många år...
Om det blir av så åker jag till Kanada och blir borta från tidig höst till sen vår. Vi får se om det blir av, men jag håller tummarna för det. 

 

Kommentera

Publiceras ej