Igår var jag på stan och åt lunch med Minna, då passade jag även på att köpa den här boken som jag har suktat efter ett tag nu. Jag hade ändå presentkort på Akademibokhandeln, så det fick bli så att den följde med mig hem. Tanken med boken är väl främst att hitta lite ny inspiration när jag redigerar bilder, då man lätt fastnar i en redigering man känner sig trygg med vilket blir tråkigt i längden. 

 


Jag blev väldigt sugen på att uppdatera min kamera-familj inför gravidfotograferingen jag hade i fredags och köpte detta fina objektiv tidigare i veckan. Målet var att hitta det ultimata porträttobjektivet och till slut hittade jag Nikons 85mm f/1,4, vilket tyvärr kostade skjortan. Istället stod det mellan Nikons 85mm f/1,8 eller Samyangs 85mm 1,4 vilket jag klurade på ett tag. Det blev till slut Samyangen då det var det mest prisvärda. Det var väldigt billigt pga. att det är ett helt manuellt objektiv, men annars så ska det rent optiskt ge ungefär samma resultat som det dyrare Nikon-objektivet. Att det är helt manuellt stör inte mig alls, då jag och autofokus allt för ofta inte kommer överrens. Jag har läst och hört mycket om objektivets knivskarpa skärpa, och det levde verkligen upp till mina förväntningar.

Slutsats: Väldigt prisvärt objektiv med knivskarp skärpa som passar porträttfotografer perfekt!

Igår hade jag min första gravidfotograferning i studio. Jag hoppas på fler sånna här jobb så jag får chansen att utvecklas mer i studion. Det var i alla fall jättekul och jag blev nöjd med resultatet.
När jag kom hem så hittade jag min F-skattsedel i brevlådan som äntligen har kommit och senare på kvällen så fick jag ett nytt fotojobb som är i Linköping i början i februari.
När mamma kom hem berättade hon för mig att hennes kollega tydligen har erbjudit sig att ta hand om min bokföring, vilket är otroligt snällt av henne då jag inte känner att jag har full koll på det hela riktigt än. 
Jag hade en helt underbar fredag med andra ord!

En liten sneak peak från fotograferingen....
Idag fick jag ett ett fint brev i posten...
Visst är det härligt när man får brev eller paket som man inte förväntar, oavsett vad som finns i dem?
Brevet kom från mina uppdragsgivare nere i Malmö och innehöll massvis med broschyrer som mina bilder finns med i! Jag har inte fått se de färdiga resultaten från förra årets fotojobb förrän nu, så det var spännande att se hur det blev! (Dock med ett självkritiskt öga...)
Jag hoppas att 2013 blir ett år då jag utveklas inom fotograferingen, med mer jobb, ny utrustning, möjlig utbildning och ett fortsatt brinnande intresse! 

(Bättre bilder kommer!)
Nu har ett nytt år börjat och det innebär att mycket nytt händer.
Fotojobben börjar ramla in och jag ska fota åt ICA här i Norrköping på onsdag och ha en porträttfotografering med en gravid kund i slutet av månaden. Troligtvis och förhoppningsvis ramlar det in fler jobb under månadens gång och jag ska försöka bli bättre på att lägga upp bilder från mina fotojobb här på bloggen, det lovar jag!

Det är extremt kul att se hur min hobby har blivit ett yrke på bara ett års tid! Men förutom fotojobb så jobbar jag ju fortfarande på Max och Aktivgruppen. Jag har även börjat plugga till Högskoleprovet och Körkort och under våren ska jag även läsa Fysik 1 och Naturvetenskap 2 (om jag kommer in) vilket drar igång redan nästa vecka. Varför jag läser dessa kurser är en alldeles för lång och tråkig historia...

Mitt liv är lite rörigt med så många bollar i luften, men samtidigt är det väldigt roligt och det händer nya saker nästan varje dag.

Att ge en fotokalender till Farmor & Farfar i julklapp har blivit något av en tradition och är mycket uppskattat. Så här
såg den ut i år (om ni kan se något)


Året började väldigt bra. Jag började jobba på Max Hamburgare här i Norrköping, som är mitt första jobb. Jag var även förälskad. 

Månaderna gick, och jag varvade skola med jobb på helgerna. Jag började med Glossybox och sålde min älskade fågel Knatte då hennes pertner dog och min tid inte räckte till henne längre.
Mina tre år på gymnasiet var fyllda av mycket glädje, och mycket sorg. Många personer lämnade mitt liv, vissa frivilligt, andra ofrivilligt och till slut blev det bara en person för mycket för att det skulle kunna vara hanterbart. Ett krossat hjärta och motgångar i skolan resulterade i att jag hade två jobbiga månader fram till studenten med blandat stöd från personer i min närhet. 
När jag väl stod där med mössan på i Juni så kan man säga att all glädje hade runnit ur mig, och jag var bara lättad över att jag kunde lägga de senaste åren bakom mig.
 

Sommaren bidrog med mycket glädje! Det blev midsommar på Bokö med vänner och familj, jag åkte till Öland för att hälsa på vänner och var ensam hemma med hunden mycket när resten av familjen var på Bokö eller Kreta. Det blev en del jobb som varvades med körlektioner som började i mitten av sommaren. Att vara ensam hemma med hunden var precis vad jag behövde och jag kände verkligen att jag mådde riktigt bra igen. I augusti åkte jag och föräldrarna till Köpenhamn över en helg och ett par vänner åkte bort en kväll för att campa ute i skogen.
 

I september fick jag ett nytt jobb, på Aktivgruppen, och började med kurserna Fotografisk Bild 1 & 2 på distans. I samband med detta så böjade även fotojobben att rulla in och jag kände att 3 jobb och 2 kurser fick räcka, så jag la körkortet på hyllan. 
I oktober blev min älskade lilla Fanta akut sjuk, och vi var nära på att förlora henne. En operation och många veterinärbesök senare så fick vi tillbaka henne till sitt normala tillstånd. Jag gick även från röd hårfärg till brun, och så fyllde jag 19 år den 27:e. 
I början av november så var jag på delfinklappning på Kolmårdens Djurpark och så skaffade jag ett till husdjur. Jag var så sugen på att skaffa fågel igen, men vet att jag inte har tid för det, så jag funderade över vilka husdjur som inte kräver mycket. Så i samband med att reptilmässan kom till stan så tog jag hem en liten Kungspyton som fick heta Buffy. 


Veckorna såg likadana ut fram till december då fotokurserna slutade och jag kunde ta på mig mer jobb. Att endast behöva koncentrera sig på jobb och kunna slappna av när man väl kom hem kändes väldigt skönt. Julen kom och gick, och sedan blev det dags för nyår. Jag jobbade 12.00-20.30 och hann sedan hem lagom till varmrätten och njöt de sista timmarna på året med familj och vänner.