Ännu ett av sommarens äventyr!
Jag och min vän Robin var på besök i Parken Zoo. För mig var det första gången i den djurparken, och det var väldigt kul att få se något annat än Kolmården, hur mycket jag än älskar det där.
Många arter var man bekant till sen tidigare, men det fanns också väldigt många man aldrig sett förut. Jag kommer definitivt att besöka parken fler tillfällen i framtiden.  


 


 
Här kommer ännu en fantastisk art som jag jobbar med. Detta är maror!
De lever på grässtäpper i Argentina och ser ut lite som en blandning av hare och rådjur i miniformat. Hos marorna så håller en hona och en hane ihop hela livet, han följer sedan alltid efter henne och skyddar henne mot faror. 
De har ett intressant sätt att utrycka sitt missnöje, de kan nämligen kissa rakt bakåt i en fin stråle om de skulle bli sura på någon.
Marorna hotas idag i sin naturliga miljö på grund av expanderande jordbruk och jakt. 

Marorna hotas idag i sin naturliga miljö på grund av expanderande jordbruk och jakt. 

 


 
Just nu sitter jag och tittar igenom bilder från tidigare i somras. Kan man ens säga så, "tidigare i somras"? Sommaren är väl egentligen över nu, men för mig tar den officiellt slut i slutet av september, då jag åter igen måste ta farväl av mitt kära Kolmården. Men det är inte dags för det än!
Här kommer lite minnesbilder från en mysig grillkväll med vänner. 

 
Det är så mysigt i veckorna när djurparken är stängd, man har lite mer tid på sig under dagarna och hinner då fota djuren i lugn och ro mellan arbetsuppgifterna. Men jag fördrar ändå när våra underbara gäster är på besök, ger mer liv till djurparken och kommer och tittar på våra visningar! 
Här kommer en liten blandning av bilder på djur som togs för någon vecka sen. Ni kanske har sett att mina bilder (två av dessa) har använts av Kolmården i sociala medier nyligen? 

Nu har äntligen mina farbror och hans familj flyttat hem till Sverige igen efter att ha bott många år i Moskva.
De var tidigare i somras ute på Bokö med oss, och passade då på att överraska oss lite grann. De hade nämligen köpt ett eget hus på Bokö! Vi traskade genast dit för att ta en närmre titt på huset, och det var jättefint. 
Ön har fyllts mer ännu fler anledningar att älska den. 

 
 
 
 

  
 
Det är inte många som har sett en tapir eller vet vad en tapir är. De här två krabaterna heter Jonas och Triss, och de är låglandstapirer. Jag tänkte ge er lite kort fakta så att ni får tillfälle att lära er lite mer om dessa fantastiska djur. De har dålig syn och förlitar sig därför mer på hörsel och luktsinne. De flesta arterna hör hemma i Sydamerika men en av arterna, Schabraktapir (eller indisk tapir), finns i Ostindien.
 


De har en lång fettkam på nacken som agerar skydd om ett rovdjur skulle anfallaRegnskogsskövling är ett stort hot mot tapirernas framtid. Hjälp till att värna om den och rädda tapiren! 

 
Tapirer är nära släktingar till hästar och noshörningar.