Det har nu gått några veckor sen jag kom hit, och än så länge njuter jag till fullo av att vara här. Det är första gången jag reser själv, första gången jag befinner mig utanför Europa och första gången jag är ifrån Sverige så länge som jag är nu.

Att spendera varje dag här ute med fåglarna är underbart, lika underbart som vädret. Men vissa dagar, när det är lite för varm för min smak, så önskar jag att jag befann mig vid stranden istället för uppe i bergen.

Igår kväll gick jag upp till ranchens högsta punkt med en cider i handen och tittade på solnedgången. När man befinner sig 600 meter över havet så ser man ganska mycket och känner sig ganska liten. Så att se solen gå ned bortom de glittrande gatuljusen från Escondido, vid horisonten som möter Stilla Havet, det upplevde jag som magiskt.

Röd Panda, eller "liten panda" som dom också kallas, är ett unikt litet djur som bor i Himalayas höga höjder. Tyvärr klassas den röda pandan som utrotningshotad och framtiden ser just nu inte ljus ut för dessa små djur då en mängd olika hot som skogsavverkning och jakt får populationen i det vilda att stadigt sjunka. 
 


Den röda pandan äter främst bambu, men de kan även äta andra växter (gräs är tydligen gott), frukter och bär. Dom kan också äta fåglar som de får tag på, ägg och insekter. 


De röda pandorna har skarpa, böjda klor samt päls under sina fotsulor som gör dem till extremt skickliga klättare. De kan till och med klättra nedför trädstammar med huvudet före. 

 
Fem dagar kvar tills jag sätter mig på planet och åker mot San Diego. Jag kommer befinna mig där i 3 månader för att lära mig mer om fågelträning! Livet är bra fantastiskt ibland och nervositeten är hög, men jag är mest så otroligt taggad inför detta! Uppdateringar kommer att trilla in när jag väl är på plats.