Preston

0kommentarer

Så jag åkte tidigare i veckan till Preston för att gå på en intervju gällande mitt National Insurance Number. Det är ungefär som vårat personnummer och behövs för att kunna bo och jobba i England. 

När man kommer hit så kan man börja jobba innan man har fått ett NINo, som det också kallas, men det behövs för att sedan kunna få ut lön och sociala förmåner som pension, A-kassa m.m.
Till och börja med så ringer man numret som står på följande sida: https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number för att boka en intervju som hålls vid närmaste Job Centre (Preston för min del). Intervjun brukar bokas in ca 2 veckor efter det att man ringer. Du får också ett brev på posten som bekräftar all information angående intervjun om man skulle glömma adress, tidpunkt eller något annat viktigt. Efter intervjun så kan det dröja upp till 6 veckor innan du får ditt nummer med posten, men det brukar gå snabbare än så. 

Till intervjun behöver man ha med sig...
  • Pass och/eller födelsebevis
  • Ett dokument för att bevisa din Engelska adress. Oftast i form av en faktura som skickats till adressen i ditt namn. Eftersom jag bor med George så använde jag istället ett handskrivet brev från fastighetsägaren för att bevisa min andress. 
  • Information om när du kom till England och varför


Att skaffa sig ett Engelskt bankkonto är nästan också ett måste, då banken hemma i Sverige tar en liten summa pengar för varje gång du använder ditt kort i ett annat land. Det är inte mycket pengar man blir av med, men under loppen av flera månader så kan den summan kännas onödigt stor. 
Att skaffa ett bankkonto i England är nästan svårare än att skaffa sig ett NINo. Jag gick till bankerna Barclays och Lloyds och fick samma information hos dem båda.

Det du behöver ha med dig till banken för att öppna ett nytt bankkonto är...
  • Pass och/eller födelsebevis
  • Ett dokument för att bevisa din Engelska adress. Oftast i form av en faktura som skickats till adressen i ditt namn. Här accepterades inte handskriva brev, därför är en faktura ett måste. 
  • Anställningsbevis
  • I vissa fall kan du behöva ett referensbrev från din svenska bank. 

Kommentera

Publiceras ej