När jag var ledig senast så blev det första "fjällvandringen" här. De kallar ju sina berg för "fells" vilket måste översättas till fjäll, speciellt då många ord i området härstammar från det svenska språket. Den här gången blev det närliggande Muncaster Fell som fick bestigas, vilket tog ca 4 timmar från det att jag lämnade hemmet tills det att jag kom hem igen. Nästa gång kanske det blir Sca Fell, Englands högsta berg! 

 

Jag har aldrig varit en "vanlig" tjej, och jag är övertygad om att jag aldrig kommer bli det heller. Men det är ju precis det som gör mig till den jag är. Så sakerna jag trånar efter kanske skiljer sig något från de saker som andra vill ha. Jag kände att det inte var värt att ha med saker som t.ex. "villa med stor trädgård", då det nog kommer dröja några år till... Kanske köper man någon av nedanstående saker till sig själv i födelsedagspresent i höst! 

 

1. Nikon Monarch 7 2. Fågelböcker 3. Sony Cyber-shot DSC-RX100 V 4. Pilbåge 5. Fjällräven Keb Gaiter

Ibland får jag för mig att göra konstiga saker, som att gå till jobbet. Så jag passade på att fota lite på vägen till jobbet och dela med mig av de fina Engelska vyerna. Hälften av bilderna tagna på morgonen, och andra hälften tagna på erftermiddagen.

 
Jag tycker att det är ganska kul att det finns TRE restauranger här i Ravenglass, men inte en enda mataffär. Så... bor man ute på landet får man lyxa till det lite ibland, speciellt om det är fint väder!


 
Här sitter jag i mitt rum med någon form av morgonångest. Varje morgon sen jag kom hem från semestern så längtar jag hem... massor. Jag vill vara ute på Bokö med mina föräldrar och jag vill vara i Norrköping med mina vänner. Senare under dagen försvinner den här känslan helt och jag älskar att vara på jobbet. Det får mig att tänka på framtiden. Kontraktet här sträcker sig fram till Nov/Dec och det är oklart vad som händer efter det. 

 
Om jag blir erbjuden fast tjänst, vill jag då ha den? Vad gäller jobbet så tvekar jag inte en sekund, men just det att bo här är vad jag blir osäker på. Mitt ute i ingenstans, långt borta från alla nära och kära och utan vänner. Just fritiden här känns jobbig på grund av ensamheten, så vill jag gå igenom det längre än jag behöver? Eller ska jag flytta till närmaste stad som är 30 min till jobbet med bil? Ska jag kolla på andra jobb i England närmre en storstad? Kankske blir det lättare om jag bor själv och skaffar hund? Så många frågor att ställa sig och fundera på fram tills den dag då jag antingen åker hem eller blir erbjuden att få stanna kvar. 

 
Jag har också börjat fundera på om det är dags att börja studera. Jag kan se mig själv jobba några år till, men det är något som lockar med studier just nu. Om jag börjar plugga, gör jag det i Sverige eller i t.ex. Skottland? Hur pass attraktivt är det för arbetsgivare med utomlandsstudier? Om jag pluggar hemma i Sverige, vid LiU så kan jag behålla lägenheten och skaffa hund. Pluggar jag i t.ex. Uppsala så kan jag ju fortfarande skaffa hund, men det är lägenheten som blir det stora frågetecknet. Detsamma gäller om jag stannar i Storbritannien, att det blir så mycket krångel kring lägenheten och det faktum att man flyttar så långt bort. 

Min morfar sa alltid till mig att jag var klok. Jag känner mig inte särskilt klok just nu. 
Härliga och spännande dagar den här veckan!
Flög örnen häromdagen, och han var helt fantastiskt! Det är svårt att förklara känslan man får när man har en örn, hundra meter upp i luften, som då fäller in vingarna och dyker rakt ner mot en. Får rysningar bara jag tänker på det. 

Vi hade också BBC på plats som filmade en av visningarna, med de fick även träffa och filma våra gamar för att ta upp deras sitaution i det vilda. Vet inte riktigt när det kommer sändas, men kanske får man se sig sjäv på TV här i England, vem vet. 

Har också fått paket hemifrån med precis allt som jag behövde just nu! Ett par byxor från fjällräven, lingonsylt och svenskt godis. Än så länge har jag inte hittat några andra än Fjällräven som gör byxor av den kvalitén och som har så många modeller för kvinnor. Har ni tips på andra typer av byxor som håller samma klass så är jag tacksam för förslag!  

 
Skogen som jag passerar igenom på väg till och hem från jobbet är otroligt vacker. Jag älskar verkligen lövskog och här finns det oändligt av det. Magiskt! 
 

 Nikon D300s + 50mm f1.8
Gamar! Så otroligt viktiga djur, som spelar en stor roll i ekosystemen. De är naturens städare, som enbart äter det som redan är dött och på så vis ser till att ett flertal sjukdomar inte sprids. Tyvärr så är de flesta arter av gamar på väg att dö ut...
Jag har tur som får jobba med dessa intelligenta, oskyldiga och vackra djur. Jag önskar att ni alla kunde få träffa Mighty Mite här. Har får hjärtan att smälta när han försöker sno skosnören och när man får klia honom på huvudet. 

 


Senaste tillskottet i gänget är denna lilla kattuggla vid namn Griffin! Kattugglor är verkligen helt fantastiska att jobba med, så den här lilla killen kommer att bli en stjärna. Han är 8 veckor gammal och flyger redan i visning men har fortfarande lite fler fjädrar att växa ut under allt dun. 

 Nikon D300s + 50mm f1,8
Jag hittade några fler bilder från mitt besök från Kolmården för några veckor sen. Något jag tänkte på under mitt besök när jag gick runt och fotade var kvalitén på bilderna. Flera bilder blev helt okej, men många av dom blev oskarpa och går helt enkelt inte att använda. Tror inte att det är kameran det är fel på, snarare mitt 70-300mm Sigma som har varit med ett tag nu. Det är tagit några smällar, autofokusmotorn låter ungefär som en trimmad moppe och den saknar bildstabilisering som grädde på moset. Det blir nog ett nytt objektiv framöver, troligtvis innan det att kameran byts ut.
 


Det är något speciellt med att komma tillbaka till Kolmården som besökare. Jag spenderade en dag där på min semester. För mig var det ett måste, men det var med skräckblandad förtjusning som jag åkte dit.
Jag läste ett dagboksinlägg från den dag då jag fått besked om mitt jobb på Kolmården. Där lovar jag mig själv att jag aldrig skulle lämna Kolmården. Men här sitter jag ändå... i England.
Jag älskar Kolmården och vill verkligen komma tillbaka i framtiden, men just nu så var det rätt val att ta det jobb som jag har och jag ångrar mig inte en sekund. Mitt nuvarande jobb har utmanat mig på nya sätt, gett mig mer kunskap och vidareutvecklig, något jag törstar efter enormt. 
Jag hade knappt tid att gå runt i parken och ta några bilder. Jag fastnade istället på olika avdelningar, träffade gamla kollegor och pratade i evigheter. När man träffar alla gamla kollegor och vänner så påminns man om att Kolmården verkligen är ett andra hem för mig. Det har alltid varit och kommer alltid att vara det också. 
Lite lustigt känns det ändå, att se djuren man jobbat i flera år, men inte längre jobba med dem varje dag. Det är med spänning jag ser på, från England, hur Kolmården fortsätter att utvecklas. 

 
 
ENKELHETEN Jag älskar hur lätt det är att bo mitt ute i ingenstans här i England. Ravenglass är så litet att det finns en handfull hotell och någon enstaka pub och restaurant, men inga mataffärer. Ändå kan jag lätt ta mig vart jag vill via tåg och mat kan jag få hemkört och uppburet för ca 20 kr. Helt fantastiskt smidigt! 

 
HISTORIA finns så mycket historia gömt i dessa landskap och gamla byggnader. Att få jobba på slottsmarker är en fantastisk känsla. Att veta att man kanske går i samma fotspår som en av slottets gamla falkenerare gjort är svårt att greppa. Jag bor också 1 minut från ruinerna av ett gammalt romersk badhus. Helt fantastiskt! 

NATUREN Jag älskar hur vackert England är. Självklart är Sverige otroligt vackert, men det är något med lövskogarna, bergen och havet här som är magiskt på ett helt annat sätt än än Sverige. Det finns också så många historiska byggnader här som gör det hela ännu mer magiskt. Som t.ex. det romerska badhuset som vi har ca 100 m från lägeheten. 


 
TREVLIGT Självklart måste jag ju nämna hur otroligt trevliga och välkomnande människor här är! Det är ju något England är är känt för, men det har definitivt gjort flytten hit så mycket lättare. Servicen här är snäppet bättre än i Sverige och vett & etikett är något människor här föds med.

HUNDVÄNLIGT Det är fantastiskt hur hundvänligt England är! Hittills har jag inte hittat något som inte tillåter hundar. Man får ha med hundar när man besöker slottet, på alla typer av färdmedel, i vissa affärer och även många restauranger. Det kliar lite i fingrarna, jag vill ju så gärna ha en egen hund...
Det är ungefär en vecka sen jag lämnade älskade Bokö och Midsommar 2017. Det är något magiskt med midsommar, dels för att det firas på världens vackraste plats, men också för att det firas med samma underbara människor varje år. Under min livstid så tror jag att jag bara har missat midsommar på Bokö två eller tre gånger, och jag hoppas att det inte blir fler. Här kommer de första bilderna från firandet, men mer kommer.