I tisdags bar det tillbaka till England efter en helt otrolig semester hemma i Sverige! Men mer om det någon annan dag... På vägen hem så stannade jag till i London i några timmar och kunde då besöka King's Cross Station. Jag ville dit på vår resa med familjen som var 2009 om jag inte minns fel, men ingen annan ville. Så nu var jag äntligen där. Jag gick runt i Harry Potter-butiken och såg en massa saker jag ville ha, men just nu är det lite ont om pengar tyvärr. Det får bli nästa gång! 

 
 
Att kunna gå ut på promenader med den här vackra tjejen igen är ju det bästa som finns. Men hon är gammal nu och även korta promenader tar lång tid... Men det blev iaf några fina porträtt! 

Så skönt att kunna använda kameran igen, men trots det så kan jag inte hjälpa att känna att jag behöver en ny. Jag pch min D300s har varit tillsammans i 7 år nu, och den börjar kännas gammal i jämförelse med dagens nya kameror. Men det är så svårt att veta vilken modell man i så fall skulle köpa. En D750 och därmed övergå till fullformat? En D500 som är D300s efterträdare? Kanske byta helt till spegelfri kamera, vilket är mindre och smidigare? Eller kanske köpa en ordentlig kompaktkamera för att komplitera nuvarande kameran med? Åh så svårt!

Här kommer iaf några färska bilder från min D300s, men tyvärr redigerade med helt fel program då min dator med Photoshop befinner sig i England.

 
 


 
 
 
För att kunna få ut så mycket utav semestern som möjligt så var jag tvungen att ta in på hotel och sova en natt i Manchester för att kunna hinna med ett tidigt flyg på min första semesterdag. Det sved i plånboken, speciellt när man inte har en bra inkomst, men det var det värt! Fick av någon anledning ett rum med två dubbelsängar. Kan ha varit så att jag hoppade mellan sängarna, med säg inte det till någon...
Hur mysigt hotell som helst och frukosten var underbar. Det var precis vad jag behövde innan semestern, en lyxig hotellnatt! Att man sen även fick skjuts till terminalerna var ett stort plus. 
Innan jag åkte hem förra veckan så åkte jag och George ner till Andover och besökte ett rovfågelcenter som vi samarbetar med. Wow, vilket ställe! Så mycket fåglar, och showerna var fantastiska. Jag tror jag blev lite kär. 
Vi fick iaf hjälpa till lite grann med någon enstaka rutin och sen fick vi öva på saker som att fila näbbar, göra utrustning osv. Vi fick även ha ett intressant samtal med en av deras anställda som jobbar mer med bevarandeprojekten. Vi fick reda på mycket ny information om Asiens och Afrikas gamar, och tyvärr så ser det väldigt mörkt ut. Men all den informationen sparar jag till ett annat inlägg! 

På kvällen så blev det ett mysigt besök på den lokala puben för att dagen efter bege oss tillbaka till Ravenglass! 

  
 
Jag skulle egentligen ha kommit hem på onsdag, men min chef gav mig några extra dagar semester så jag tänkte att jag skulle överraska familjen med hjälp av min moster. Självklart åkte de till Bokö över helgen, men det blev ändå en liten överraskning och vi alla gick ut och åt på Vila i kvällssolen. Tidigare under söndagen spenderade jag och Lotta på Smultronstället, något som är ett måste varje sommar.

Pssst! Snart är det slut på tråkiga mobilbilder nu när jag är återförenad med min kamera! 


Hur kul är det inte att få paket? Fick det här gigantiska paketet från min fina moster, innehållandes en massa godsaker som inte går att få tag på här. Perfekta uppladdningen inför semestern!


 
Här kommer lite nya bilder på den supersöta lilla hornugglan Pixie. Han är en stjärna i visningarna och har verkligen bemästrat flygförmågan den senaste veckan. Lite klumpig är han ibland dock. En dag när vi kom in och skulle städa hos honom så fick han för sig att hoppa ner i hinken med vatten som vi hade med oss in. Han blev lite blöt om benen och magen, men verkade ha glömt händelsen några sekunder senare och gjorde det igen. 
 
 
 
SVENSK MAT Även om man flyttar till ett nytt land med en annan matkultur så vill man gärna hålla sig till sina gamla recept när man lagar mat. Jag upptäckte ganska snabbt att det skulle bli svårt i vissa fall då viktiga ingredienser inte går att hitta här. Hur ska man kunna äta t.ex. köttbullar eller raggmunk utan lingonsylt? Eller äta kokt ägg utan Kalle's Kaviar på? 

 
FIKA Hur kan man inte ha med detta? Fika är ju oerhört viktigt när man är svensk! Visst, de har afternoon tea här, men det blir ändå inte samma sak som en hederlig svensk fika. När jag kommer hem så blir det fika med ostfrallor och bullar! 

TRÄGOLV Jag förstår verkligen inte syftet med heltäckningsmattor, vilket finns i nästan alla hem här i England. Spiller man något så blir det ju genast en svårstädad fläck, och det är ju inte som att man kan slänga heltäckningsmatta i tvättmaskinen. Så mycket enklare att städa trägolv och så mycket snyggare dessutom. 


KÄLLSORTERING 
Det må låta konstigt, men jag saknar hur lätt det var att återvinna hemma. Det är så otroligt bra att Sverige har bland annat pant och att vi är så bra på att källsortera. Det är verkligen något fler länder borde ta efter. 

SVENSKA BOSTÄDER En sak är säker när man letar bostäder här, iaf om man tar sig utanför storstäderna, och det är att standarden på bostäder här är väldigt låg i jämförelse med pris. Det är mycket gamla hus och de flesta renoveras inte i den takt som de borde. Om vi säger såhär, hemma i Sverige så skulle jag inte betala ca 6000 kr för en liten skruttig, två mitt ute i ingenstans med heltäckningsmatta i badrummet. England må vara mysigt, men jag saknar svenska bostäder. 


 Att jobba utomhus i regn som varar i arbetspassets åtta timmar är inget kul. Varken för oss eller fåglarna. Vissa fåglar har bättre skydd mot regnet än andra. Värst är det för ugglorna. Deras fjädrar är utvecklade för att vara ljudlösa när de flyger, men pga detta så är det inte ett lika bra skydd mot regn. Därför flyger vi inte fåglarna mer än vi behöver på dagar som dessa.

Ni kan ju själva se se hur eländiga George och Phoebe (Harrisvråk) ser ut efter att hon har fått sig all sin mat. Båda helt genomsura. Men när väl kommer hem så kan man tända några ljus, dricka en kopp te och njuta av en bra film. 

 
Hittade lite bilder från den fantastiskt vackra Ebba's student som var för nästan exakt ett år sedan. Eftersom de fick sig en snabb redigering häromdagen så jag tänkte att jag kunde dela med mig av dem. Det känns som en evighet sen man själv stod där med studentmössan på huvudet, redo att springa ut och påbörja livets nya utmaningar.

 
 
Det är mycket kul som händer just nu! 
Inte bara det att det äntligen är juni, vilket innebär att det officiellt är sommar, men också en hel drös med saker som väntar denna månad. Till och börja med så ska jag och George till Hawk Conservancy Trust, ett rovfågelcenter som vi sammarbetar med. Vi åker dit 14-15 juni och jag är så taggad på att få åka dit! Jag kommer att få se en massa nya arter och förhoppningsvis kommer jag att få lära mig en massa också. 
Inte långt efter det så är det semester för min del, vilket innebär Sverige och Midsommar. Ska bli otroligt kul att få komma hem en kort stund. När jag kommer tillbaka till England så får jag genast besök av farbror Håkan samt resten av familjen Brink. 

Med all denna pepp så passade jag på att åka till Barrow på min lediga dag, köpte en klänning till midsommar (om vädret tillåter) och såg Wonder Woman. Det är lite tråkigt att inte ha vänner här som man kan gå på bio med, men det är även underskattat att gå på bio själv. Filmen var otroligt bra och gav mig en massa ny energi och styrka! Bra jobbat där DC Comics, det var på tiden att de producerade något av kvalite.

Klänning från River Island som kostade ca 500 kr