5 Swedish Things I Miss

4kommentarer

SVENSK MAT Även om man flyttar till ett nytt land med en annan matkultur så vill man gärna hålla sig till sina gamla recept när man lagar mat. Jag upptäckte ganska snabbt att det skulle bli svårt i vissa fall då viktiga ingredienser inte går att hitta här. Hur ska man kunna äta t.ex. köttbullar eller raggmunk utan lingonsylt? Eller äta kokt ägg utan Kalle's Kaviar på? 

 
FIKA Hur kan man inte ha med detta? Fika är ju oerhört viktigt när man är svensk! Visst, de har afternoon tea här, men det blir ändå inte samma sak som en hederlig svensk fika. När jag kommer hem så blir det fika med ostfrallor och bullar! 

TRÄGOLV Jag förstår verkligen inte syftet med heltäckningsmattor, vilket finns i nästan alla hem här i England. Spiller man något så blir det ju genast en svårstädad fläck, och det är ju inte som att man kan slänga heltäckningsmatta i tvättmaskinen. Så mycket enklare att städa trägolv och så mycket snyggare dessutom. 


KÄLLSORTERING 
Det må låta konstigt, men jag saknar hur lätt det var att återvinna hemma. Det är så otroligt bra att Sverige har bland annat pant och att vi är så bra på att källsortera. Det är verkligen något fler länder borde ta efter. 

SVENSKA BOSTÄDER En sak är säker när man letar bostäder här, iaf om man tar sig utanför storstäderna, och det är att standarden på bostäder här är väldigt låg i jämförelse med pris. Det är mycket gamla hus och de flesta renoveras inte i den takt som de borde. Om vi säger såhär, hemma i Sverige så skulle jag inte betala ca 6000 kr för en liten skruttig, två mitt ute i ingenstans med heltäckningsmatta i badrummet. England må vara mysigt, men jag saknar svenska bostäder. 


4 kommentarer

Hanna

11 Jun 2017 12:51

Det låter ju inte så jättepeppande att bo i England... Jag ska nog inte klaga på Sverige.

Svar: Det är likt Sverige på många sätt och vis. Här tog jag kanske upp de värsta sidorna av det här landet. Men ja, trägolv är nog det jag saknar mest!
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Joré Dirgélaité

11 Jun 2017 13:31

Kände lite som Hanna här ovan - och jag som drömmer om att flytta till Skottland? Dethär med heltäckningsmattor låter ju minst sagt problematiskt... mvh klantig

Svar: Jag tror att Skottland är lite bättre än England, men heltäckningsmattor har dom nog fortfarande tyvärr. Vågar ju inte färga håret här hemma, det skulle ju bli katastrofalt med alla fläckar! Ska nog upp till Skottland någon ledig helg i sommar, så det kommer säkert blogginlägg om det :)
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Mamma Mia

13 Jun 2017 06:49

Vi har det väldigt bra i Sverige, men vi har lite svårt att se och uppskatta det. Men nu är det bara en vecka tills du kommer hem <3 Du kan ju fundera på om det är någon speciell mat du är sugen på? Stor kram

Amanda Jona [FOTOGRAF]

13 Jun 2017 13:40

Bodde i Australien förra året och saknade precis allting du listar här, haha! Vad är grejen med heltäckningsmattor egentligen? Behövde alltid gå omkring med strumpor inomhus då det kändes så ofräscht att gå på, haha ;)

Svar: Haha, jag kan verkligen inte gå barfota här hemma. Inte hjälper det heller att min rumskamrat går med skor inomhus... :/
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Kommentera

Publiceras ej