Idag fyller världens bästa tjej hela 12 år! Önskar av hela mitt hjärta att jag kunde vara hemma med henne nu då det var två år sedan jag firade hennes födelsedag sist. Mamma lovade att åka och köpa något fint åt henne, så jag tror hon kommer känna sig väldigt nöjd idag!

 
Ett till av våra stopp på Adams och min utflykt förra helgen var Eskdale Mill. En vattenkvarn som har funnits sedan år 1294 och som idag fortfarande funkar och är igång. Jag misstänker dock att den har haft några renoveringar under åren som har gått...

 
Fick som jag tidigare skrivit besök av min vän Adam under helgen som var, och det var mycket trevligt att få lite besök och ha någon att som jag kan dela med mig av min vardag med. Självklart blev det ett besök i Boot med en promenad till Stanley Ghyll Force, vilket var precis lika magiskt som sist!  
Det finns oerhört mycket historia här. Man gick från att ha Vikingar som lämnat spår efter sig hemma i Sverige till att ha spår från Romarna här i England. Detta är ruiner av deras badhus som de hade när de bodde här år 130. Det känns underligt att veta att man står på precis samma plats som någon annan en gång stod för flera tusen år sedan, och hur annorlunda våra liv hade sett ut.
 
 
Som jag har beskrivit tidigare så är det väldigt svårt att inreda den här lägenheten. Älskar de stora fönstren, det fakrum att det är högt i tak och att jag har gamla eldstäder. Men, heltäckningsmatta i större delen av lägenheten, ett gigantiskt badrum, och ett flut kök är några av de saker som gör det svårt att inreda.
Jag har köpt en matta, och se bara vilken skillnad det har gjort!
Jag behöver fortfarande saker som soffbord, tv-bänk, soffkuddar och mycket mer. Men det är på god väg att bli ett mysigt litet hem här i England.

 

 
 


Det är verkligen magiskt att gå på promenader i naturen, lite bara de vilda djur man ser på vägen, men också hur vackert solen lyser genom trädkronorna och friheten att kunna plocka bär att äta på vägen. 

Jag har legat sjuk med en dunderförkylning i ungefär två veckor samtidigt som jag har behövt jobba då vi just nu är kort om folk. Det i samband med att fixa och styra med lägenheten har var påfrestande minst sagt och därav så har det inte varit mycket aktivitet här på ett tag. Men det blir det ändring på! Jag håller på att måla om möbler och ska därför försöka dokumentera det samt att jag får besök av min vän Adam i helgen. Men tills dess så får ni ha det vackert, som Clara Henry alltid säger!

 


 

Nu i helgen när jag var i Carlisle så hittade jag dessa otroligt fina djurhuvudena på Debenhams, vilket är ungefär som den engelska versionen av Åhlens! Det skulle vara perfekt att sätta en av dessa över eldstaden i lägenheten, men de är ganska dyra, trots sin storlek (ca 40 cm höga), med ett pris på runt 900 kr. Vilken skulle ni ha valt? Jag tror att jag skulle välja kossan.
När man har ett jobb som djurvårdare så känns livet långt ifrån glamouröst, och då är det extra kul att piffa till sig när man ska hitta på något. Så här såg man ut ena dagen, precis innan falkflygning och den andra, innan middag med kollegorna.

 
Igår blev det en tur till Carlisle för att hålla mig ur vägen när George flyttade ut ur lägenheten. Jag strosade omkring på gatorna i den stad jag tidigare endast passerat med tåg. Jag passade på att handla i butiker som inte finns i närheten av Ravenglass, som Lush, tog en fika och kikade på saker till lägenheten som just nu är relativt tom... Jag har insett hur svårt det är att inreda ett rum med heltäckningsmatta och en brun soffa, men det kommer att bli bra till slut!