Upptäcksfärd! Lilla Loka är ganska blyg när det kommer till andra hundar och människor, men samtidigt väldigt självständig valp. Det kommer bli mycket träning med recall på henne, och så fort hon har fått allt sitt vaccin så blir det att åka runt och socialisera en massa!

 
Om det är någonstans man ska gå och äta när man är i Norrköping så är det utan tvekan Burgarbaren. Helt klart bästa hamburgarna jag ätit i hela mitt liv. Inte bara maten, men atmosfären i den här lilla källaren är otroligt mysig, och stort plus med brädspel samt Nintendo 64 tillgängligt när man är väntar på eller är klar med maten.
Burgarbaren är en del av Asken, som är helt fantastiskt, och favoritstället om man ska ta en lyxig lunch. 

 
Jag tog med mig kameran hem när jag hade semester över nyår, dock så hade jag så kul och var så pass upptagen att jag knapp några bilder när jag var där. Det var så oerhört mysigt att bara träffa vänner och familj, fika, äta ute, gå på bio och sova hur mycket man vill! 
Nu är man istället sömnlös med valp, så livet är ändå precis lika underbart här i England, men på helt andra sätt...
 
 
Här är hon äntligen, lilla Loka! "Min lilla tapir" som jag kallar henna på grund av överbettet som hon har. Nu blir det många sömnlösa nätter ett tag, tills hon blivit rumsren :)

 
Jag har äntligen fått välja valp! De blev den lugnaste i kullen, den jag har haft ett halvt öga på sedan de föddes. På onsdag nästa vecka är det dags, och jag har en fantastisk kollega som erbjuder att köra hela vägen dit och hem så jag får mysa med lilla Loka. Så otroligt fint av henne! 

Loka vid fyra veckors, samt 7 veckors ålder. Växer så det knakar!
Dessa otroligt vackra fåglar är så otroligt missförstådda. Vi lär oss i tidig ålder att gamar är fula och onda djur, men självklart är detta långt ifrån sant. De är otroligt sociala, intelligenta och nyfikna djur vilket gör dom helt fantastiska! 

Dessutom så är de ju asätare och äter bara kadaver, vilket innebär att de helt enkelt "städar" naturen. Det betyder mer eller mindre: Färre ruttnande lik = färre bakterier och virus som sprids till oss och andra djur! Med andra ord, världen skulle se mörkare (och smutsigare) ut utan våra fantastiska gamar.

Tyvärr så är många gamar världen över nära på att dö ut. Anledningarna till detta är många, men visste ni att innan tjuvskyttar lämnar de elefanter och noshörningar som de så brutalt har dödat, så lämnar de också gift i deras kroppar. Så när gamarna kommer ner för att äta, hundratals gamar, så dör de innan de ens har hunnit äta sig mätta. Det smärtar så oerhört att dessa oskyldiga och otroligt viktiga djur faller offer för oss människor. 

Pssst, på den här bilden kan ni se det tredje ögonlock som fåglar har för att återfukta ögonen utan att behöva blinka